Gépészeti tervezés, engedélyeztetés

Épületenergetika

2006. szeptember 1-től kezdődően az építési engedélyezési eljárások során az épületek hőtechnikai és energetikai ellenőrzését a 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásai alapján kell elkészíteni.
A rendelet előírásai alapján az alkalmazott szerkezetek hőátbocsátási tényezői mellett az épület fajlagos hőveszteségtényezőjét, valamint az összesített energetikai jellemzőt is szükséges vizsgálni.
Az ellenőrzés ki kell terjedjen a fűtéshez, melegvíz-termeléshez felhasznált energiahordozó, az alkalmazott gépészeti rendszerek, azok szabályozási lehetőségeinek, veszteségeinek, illesztési pontatlanságainak kérdéskörére. Ellenőrizendő továbbá a nyári túlmelegedés kockázata.
Társaságunk vállalja az épület-energetikai munkarésznek a rendelet előírásai alapján történő gyors és pontos elvégzését.

Gépész tervezés

Épületgépész tervező munkatársunk több éves tapasztalattal vállalja az alábbi területeken az épületen belüli és kívüli gépészeti rendszerek tervezését:

  • gáz;
  • víz – csatorna;
  • központi fűtés;
  • medencefűtés;
  • hűtés – szellőzés;
  • aktív szolár és geotermikus berendezések.

 
Kiemelten kezeljük a megújuló emergiaforrások használatát, mely speciális tervezői feladatot igényel. Biomassza alapú, vizes, talajszondás, levegős, napenergia felhasználású, vagy különböző hulladékhő hasznosítású rendszerek tervezését is vállaljuk.

Legislators and officials consider factors that include concerns about student safety and security threats and a simple desire to further reading avoid operational headaches

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.